
طراحی و ساخت کانکس ها بر اساس نوع نیاز مشتری و انواع مختلف آن، هر کدام دارای پروسه متفاوتی میباشد. بیشترین تفاوت در نوع طراحی و نقشه کشی کانکس ها بوده و در حالت کلی نوع مصالح استفاده شده و چهار چوب کلی سازه در کانکس های مختلف یکسان میباشد.
برای مثال کانکس نگهبانی تفاوت زیادی در طراحی و متراژ بندی نسبت به کانکس مسکونی داشته، در حالی که مصالح هر دو میتواند از یک جنس باشد.
اجزای کانکس ها
وجود مصالح فراوان در تنوع های مختلف باعث میشود تا سازندگان در طراحی و ساخت کانکس ها دستشان باز باشد. به همین علت در هنگام طراحی کانکس های مختلف، سازندگان با در نظر گرفتن شرایط محیطی متفاوتی که قرار است کانکس در آن های مورد استفاده قرار گیرد، از مصالحی که کارایی بیشتری دارند استفاده میکنند.
- شاسی کانکس
شاسی کانکس از جنس پروفیل های آهنی است که در برابر رطوبت و زنگ زدن مقاوم بوده و اجزا های دیگر سازه بر روی آن سوار میشوند. ابعاد و اندازه کانکس بر اساس شاسی کانکس میباشد.
- نمای داخلی
در کانکس های مسکونی و کانکس هایی که لوله کشی آب وجود دارد، نمای داخلی باید در برابر آب و رطوبت مقاوم باشد. از این رو در کانکس های مسکونی از MDF، PVC و پارکت در نمای داخلی کانکس ها استفاده میشود که قابل شستشو باشد.
- نمای خارجی
از مصالح مختلفی میتوان برای نمای خارجی کانکس ها استفاده کرد ولی بیشتر از ساندویچ پانل ها برای ساخت دیواره های خارجی و نمای خارجی استفاده میشود. زیرا بسیار مقاوم بوده و نمای زیبایی را نیز به کانکس میبخشد.
- کف کانکس
از مصالح مختلفی برای پوشاندن کف کانکس ها میتوان استفاده نمود که به نسبت سفارش مشتری متفاوت است ولی در بیشتر موارد از کفپوش های پلاستیکی در طرح های مختلف که بسیار زیبا نیز میباشد در پوشش کفی کانکس ها مورد استفاده قرار میگیرد.
- درب کانکس
از درب های آلومینیومی یا درب هایی از جنس UPVC دارای وزن بسیار پایین و مقاومت بالا هستند در طراحی و ساخت کانکس ها استفاده میگردد.
- سقف خارجی کانکس
میتوان از مصالح گوناگونی در پوشش سقف کانکس ها استفاده نمود. مانند ایرانت، ساندویچ پانل سقفی، ورق های گالوانیزه، ورق های طرح سفال و… که به نسبت نوع کاربرد کانکس، شرایط محیطی و سفارش مشتری، نوع مصالح تعیین میگردد.
- شیشه های کانکس
میتوان از شیشه های معمولی، شیشه های مات، رفلکس و… در طراحی و ساخت کانکس ها استفاده نمود.
- تاسیسات کانکس
تاسیسات کانکس مربوط به سیستم های لوله کشی آب و سیم کشی برق کانکس میباشد. تمامی کلید و پریز ها و همچنین سیم کشی لامپ و موارد دیگر مربوط به تاسیسات برق بوده و لوله کشی حمام، دستشویی و یا سینک ظرفشویی نیز مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب سازه میباشد.
انواع طراحی کانکس
طراحی کانکس بر اساس نیاز مشتری و کاربردی که از سازه انتظار دارد، شکل میگیرد. به این صورت که کانکس های نگهبانی به منظور اتراق یک نفر طراحی میشود از این رو متراژ مورد نیاز 2 الی 3 متر بوده و طراحی کانکس نگهبانی در متراژی بیشتر از این مورد بیهوده حساب میشود.
در طراحی کانکس های نگهبانی، ویلایی، مسکونی، فروشگاهی و… باید نکات و عواملی زیادی را رعایت نمود از جمله :
- متراژ مورد نیاز کانکس که براساس نیاز مشتری توسط مهندسین طراحی کانکس برآورد شده و به اطلاع مشتری رسانده میشود. درصورت تایید طراحی اولیه شروع میشود.
- نور دهی کانکس های مختلف از نظر کاربرد باید اصولی باشد. برای مثال کانکس های مسکونی نیاز به نور دهی بیشتر نسبت به کانکس های فروشگاهی دارند.
- سقف کانکس ها بر اساس نیاز مشتری و مکانی که سازه در آن قرار میگیرد متفاوت میباشد. برای مثال در مناطق بارانی باید طراحی کانکس به گونه ای باشد تا سقف کانکس در برابر آب و عوامل محیطی دیگر مقاوم باشد
- ورودی کانکس های مسکونی، نگهبانی و حتی فروشگاهی با یک دیگر متفاوت است و در طراحی کانکس ها باید به نوع ورودی، ابعاد و اندازه آن توجه شود تا مشکلی در هنگام استفاده پیش نیاید.
- استفاده از درب و پنجره هایی با متریال های مختلف نسب به نوع کاربرد سازه دارای اهمیت بالایی است. برای مثال در کانکس های مسکونی استفاده از درب و پنجره های دوجداره برای عایق نمودن سازه در برابر سرما بسیار ضروری است.
مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت کانکس
مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت و طراحی کانکس بر اساس کاربرد و عواملی محیطی متفاوت میباشد. اما در حالت کلی از مواد اولیه زیر در ساخت کانکس استفاده میشود.
- ساندویچ پانل
از ساندویچ پانل دیواری در ابعاد مختلف و ضخامت متفاوت برای ساخت کانکس های مسکونی، نگهبانی و فروشگاهی استفاده میشود. همچنین از ساندویچ پانل سقفی نیز برای پوشش سقف برخی از کانکس ها مورد استفاده قرار میگیرد.
- ورق های گالوانیزه
این نوع ورق ها نسبت به ساندویچ پانل ها دارای مقاومت کمتری بوده ولی در مواردی که استفاده از این ورق های گالوانیزه کاربردی میباشد، استفاده از آن ها ایرادی ندارد و در هزینه سازه نیز صرفه جویی میگردد.
- چوب
در طراحی و ساخت برخی کانکس میتوان از مواد اولیه ای مانند چوب بهره برد. استفاده از چوب زیبایی بینظیری به سازه میبخشد ولی باید با استفاده از عایق های رطوبتی و حرارتی مناسب، کانکس چوبی پوشانده شود تا مقاومت بالاتری از خود نشان دهد.
همچنین لازم به ذکر است کانکس هایی که مواد اولیه چوبی برای ساخت آن استفاده میشود نباید در برابر باران و رطوبت قرار گیرد زیرا در مدت کوتاهی کانکس آسیب دیده و از بین میرود.
مراحل ساخت کانکس
مراحل طراحی و ساخت کانکس های فروشگاهی، مسکونی، نگهبانی و… با یک دیگر متفاوت میباشند ولی در حالت کلی میتوان مراحل ساخت یک کانکس استاندارد را به صورت زیر شرح داد.
- تعیین متراژ و طراحی کانکس در نرم افزار های مخصوص طراحی توسط متخصصان این حوزه
پس از عقد قرار داد و تعیین متراژ سازه و نوع کانکس، متخصصین طراحی با استفاده از نرم افزار های طراحی 3 بعدی اقدام به طراحی 0 تا 100 سازه میکنند و از ریز ترین تا درشت ترین جزئیات را در طراحی خود قید میکنند.
- ساخت شاسی کانکس
شاسی کانکس مانند ساخت اسکلت کلی ساختمان های میباشد. در ساخت و جوشکاری شاسی کانکس از ورق ها و تیر آهن هایی استفاده میشود که بر اساس نوع سازه تحمل وزن کافی را داشته باشند که تمامی موارد بالا در نرم افزار های طراحی محاسبه شده و مهندسین ساخت ارجاع داده میشود.
- ساخت اسکلت کانکس
بعد از اتمام شاسی نوبت به ساخت اسکلت کلی سازه با استفاده از تیر آهن هایی با ابعاد مناسب است. این اسکلت کلی قرار است تا پوشش های سقفی و پوشش های دیواری را بر روی کانکس نگه دارد.
- نصب دیواره ها و پوشش خارجی کانکس
حال نوبت به نسب دیواره ها میرسد. در این مرحله از مصالحی که مشتری در قرار داد خود تعیین کرده است استفاده میشود و این مصالح با استفاده از اتصالات گوناگونی به اسکلت متصل میشوند. برای مثال اگر از ساندویچ پانل برای پوشش بیرونی و دیواره های کانکس استفاده شود، برای اتصال از پیچ و مهره های مخصوص این کار میتوان بهره برد.
- تاسیسات کانکس
پس از طی مراحل بالا، نیاز به لوله کشی، سیم کشی و تاسیسات کلی کانکس میباشد. در این مرحله متخصص این زمینه با استفاده از ابزار آلات خود سیم کشی کلید و پریز های کانکس را به اتمام میرساند و پس از آن لوله کش اقدام به نصب لوله های آب و فاضلاب مینماید.
- پوشش داخلی کانکس
در این مرحله با استفاده از پوشش های مناسب اقدام به پوشاندن کف و دیواره های داخلی کانکس مینمایند. میتوان از پارکت، چوب، ورق های آهنی و… در پوشش داخلی کانکس ها بهره برد.
- نصب سقف
بعد از اتمام مراحل بالا نوبت به نصب سقف کانکس میرسد که بر اساس نیاز مشتری و عوامل محیطی و محل نصب کانکس از مصالح کاربردی استفاده میشود. برای مثال میتوان از ساندویچ پانل سقفی و یا ایرانت برای این کار بهره برد.
- رنگ آمیزی
آخرین مرحله در ساخت کانکس رنگ آمیزی و ضد زنگ نمودن آهن آلات مورد استفاده در سازه میباشد. لازم به ذکر است که در هر مرحلهای که نیاز به استفاده از ضد زنگ برای بالا بردن مقاومت کانکس باشد، میبایست مهندس مربوطه اقدام نماید.
نکات پایانی
امروزه صنعت ساخت کانکس بسیار پیشرفت کرده است و شاهد ساخت کانکس هایی با مقاومت بالا و بسیار شیک هستیم. تا جایی که این سازه های پیش ساخته درصدد جایگزین کردن خود به جای ساختمان ها و بناهای سنگی و سیمانی هستند.
خرسندیم اعلام کنیم که شرکت سازه های پیش ساخته ریمیسو میتواند شما را در رسیدن به کانکسی برای پیشبرد اهداف خود یاری نماید.
شما عزیزان میتوانید با برقرای تماس از طریق پل های ارتباطی قرار گرفته درون سایت با همکاران ما اقدام به ثبت سفارشات و یا کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه نمایید. همکاران ما 7 روز هفته و 24 ساعته آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان میباشند.